Uskumine, et energia ümbritseb meid ning meil on võimalus tööd teha selle energiaga, muudab Sinu elus palju.
Enamasti läheb õhk klaariks, kergem on hingata, tuju läheb paremaks, tööd sujuvad kergemini.

Tõstes oma tundlikust, hakkad maailma hoopis tesitmoodi kogema. Me hakkame rohkem tähelepanu ostama asjadele, mis varem näisid meile tähtsusetud. Energia ümbritseb meid igal pool ja kogu Universum on pidevas võnkumises.

Soolaga puhastamine

Väga lihtne ja samas tõhus variant on soolaga puhastamine. Soolaga saab puhastada kristalle,kodu, väeehteid ning ka ise enda energeetikat. Soolaga puhastamiseks on parimad meresool ja Tiibeti roosa sool. Kristallide puhastamisel tuleb arvetada, et kõiki kristalle soolaga puhastada ei tohi. Soola ei talu lapiz lazuli, malahhiit, hematiit, opaal, püriit. Puhasta kristalli või ehteid iga päev, kui kannad teda endal kaelas või kasutad enese tervendamiseks.
Aeg ajalt tuleb teha läbi kodu energeetiline puhastamine. Kodune keskkond peaks olema alati energeetiliselt puhas ning hea auraga.Hakka kodu välisukse juurest liikuma, poetades seinaäärde ja nurkadesse veidi meresoola. Taotle Univerumilt puhastada kodu seisvast, mustast ning ebavajalikust energiast. Lase soolal niimoodi olla terve päeva kui oled tööl või kodust ära, kasvõi 24 tundi. Kui tagasi tuled, pühi sool kokku. Siis viska seisnud sool minema. Peale seda pese ka kodu põrandad ning peeglid kerge soolvee lahusega.

Suitsuga puhastamine

Üks viis ennast, ehteid, kristalle ja oma kodu puhastad on kasutada taimedest suitsu. Palo Santo on iidne, püha ja puhastav puit, põleb nagu tikk, aga aeglasemalt. Väga hea ruumide, inimeste ja kristallide puhastaja. Seda kasutatakse ka aura puhastamiseks ja tervendamiseks.Palo Santo suits on meeldiva, pisut magusa aroomiga ning kerge energiaga. Lisaks sellele hoiab Palo Santo suits eemal ebameeldivad putukad.
Teine populaarne taim on Salvei, üks populaarsemaid taimi, mida viiruki või tõrvikuna puhastamisel kasutatakse. Salvei suits muudab õhu ioonide koostist, seetõttu on õhk ruumis palju helgem ning inimesel on ka endal kergem olla. Kristalle ning ehteid saab samuti puhastada viirukisuitsuga, salvei suitsuga või pühapuu Palo Santo lõhnapirruga.

Küünla leegiga puhastamine

Põleta kodus tihti küünlaid ning kasuta aroomilampi. Kodu puhastamiseks soovitan kasutada valgeid küünlaid, sest need sümboliseerivad kaitset. Küünlaid saab kasutada ka enda maha rahustamiseks ja lõõgastamiseks. Paljud inimesed soovivad küünlaid pimeduse saabudes põletada, põhjus seisneb selles, et küünlatuli ehk leek sümboliseerib ja sisendab meisse alateadlikult päikest, valgust, soojust ning positiivsust.Tule kuumus võib ehte või selle osa rikkuda, seega peaks tulega puhastamist ehete puhul siiski vältima.

Heliga puhastamine

Heliga puhastamine on ilmselt lihtsaim viis energeetiliseks puhastamiseks. Selleks võib kasutada kellukesi, heliharki, tingshasid või tiibeti helikaussi.